News

Andrea Bocelli – I ny innpakning

Published on

Andrea Bocelli ble født 22 september 1958. Han ble dessverre født med dårlig syn, og som 12-åring ble han blind etter en fotballulykke.Unge Andrea viste tidlig at han elsket å synge, og da foreldrene hadde slektninger på besøk ble han bedt om å opptre for dem.

Han utdannet seg som jurist, men som fattig student sang han på kveldene i pianobarer for å tjene penger. Etter et år som jurist fant han ut at han ville satse på musikk i stedet.  I 1992 hadde den italienske rockestjernen auditions for tenorer for å lage en demoversjon av en sang han hadde skrevet, som han ville sende til Luciano Pavarotti. Da Pavarotti fikk høre innspillingen sa han til Zucchero:  «Takk for å ha skrevet en så nydelig sang, men du trenger da ikke meg, du har jo allerede den beste sangeren med». Sangen ble til slutt innspillt med Pavarotti, men på den påfølgende europaturneen til Zucchero året etter var det Andrea Bocelli som sang med på duetten «Miserere». Han fikk også lov å synge en egen solo, «Nessun Dorma»,  på konsertene. En kveld hadde Zucchero bursdag og Andera sang disse to sangene for ham. Sjefen for plateselskapet Sugar var i bursdagen og slik gikk det til at vår mann fikk platekontrakt. Allerede i 1994 kom debutalbumet hans som raskt gikk høyt på listene i Italia og solgte til platina.

Andrea er ofte inspirert av stedet han kommer fra, Toscana i Italia. Her er det mange nordmenn som har kost seg gjennom årene.Sol, sommer, den vakre stemmen til Andrea Bocelli og kanskje et ørlite glass rødvin?  Kan man ha det bedre?

Andrea Bocelli har spilt inn både klassisk, pop og opera, og han mestrer alle sjangrene til fingerspissene..

Det store gjennombruddet kom med albumet «Romanza».  Det lå på VG-lista i hele 72 uker mellom 1997 og 1999.

Fun fact: «Romanza» er det mest solgte albumet av en italiener noensinne. Albumet inneholdt den fantastiske låta «Con te partirò” . Denne ble også sunget inn som duett på engelsk, «Time to Say Goodbye», med Sarah Brightman

I 1999 ble han nominert til sin sin første Grammy, og vant sin første Golden Globe for duetten «The Prayer» med Celine Dion fra filmen «Quest for Camelot». Den ble også nominert som beste låt fra en film på Oscar utdelingen samme år.

At han er et musikalsk vidunder er det ingen tvil om. I tillegg til å skrive sanger og synge, spiller han også fløyte, piano, saksofon, trompet, trombone, gitar og trommer. Han har hatt hele 7 album inne topp 10 på Billboards pop liste, og for det har han fått en stjerne på Hollywood Hall of Fame. Han er også i Guiness rekordbok som den eneste som har innehatt alle topp tre plassene på Billboards klassiske liste.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss