News

The Who: Live In Hyde Park

Published on

“This is the beginning of a long goodbye”

Sa vokalisten Roger Daltrey da The Who, med Pete Townshend og ham selv i spissen, innledet sin verdensturné mot slutten av 2014. Det startet med en lang rekke konserter på hjemlig grunn i Storbritannia. Undertegnede så dem i Leeds og kom hjem fullastet med gode inntrykk. Siden har turnéen fortsatt over den ganske verden. Men det store britiske høydepunktet var bandets opptreden i Hyde Park sist sommer. Nå kommer denne konserten i alle formater. Et-u-unngåelig stykke rock-historie.

Siden The Who startet opp rett før midten av 60-tallet har de tilhørt rockens absolutte elite. Og et av verdens mest suksessrike turnéband. Opprinnelig var de fire: PETE TOWNSHEND, ROGER DALTREY, JOHN ENTWISTLE og KEITH MOON. De besøkte bl.a. Norge i 1967. Siden den gangen har dessverre såvel Moon som Entwistle forlatt denne verden. Men parhestene Townshend og Daltrey har holdt hjulene i gang – litt av og på. Og rukket to Norges-besøk til etterpå: Ett i Oslo Spektrum og ett som hovedtrekkplaster på Quartfestivalen.

Men de får god hjelp. I mange år har bl.a. bassisten Pino Palladino, trommeslageren Zak Starkey (Ringo Starrs sønn), tangentisten John Bundrick (med klengenavnet Rabbit) og Townshends bror Simon vært med The Who på scenen.

På spillelisten under Hyde Park-konserten sto klassikere fra de fleste faser av bandets karriere. Kjente hits som «I can’t explain», «My generation», «Who are you”, “Pictures of Lily”, “Pinball wizard” og “Won’t get fooled again” ble blandet med albumklassikere som “Behind blue eyes”, “5.15” og “Baba O’Riley” og masse, masse annet. Resultatet ble en fest for alle some r glad i klassisk god og tidløs rock.

Nå kan altså konserten nytes i fem forskjellige varianter: En DVD, en BLURAY, 2xLP+DVD og CD+DVD. Samt en stor deluxe-utgave med alt sammen i ett.

Ta hensyn og spill høyt! Naboen fortjener også å få høre…

– Thor-Rune Haugen

THE WHO BANNER

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss